Parterapi

Parterapi

Næsten alle parforhold vil på et eller andet tidspunkt opleve krise og det er de færreste par som kommer gennem parforholdet, uden problemer og/eller konflikter. Der kan være mange konfliktområder og man kan have skænderier og uenigheder om, eksempelvis: opdragelse af børnene, økonomien, rengøringen, arbejdet eller fritiden.

Ind i mellem kan konflikterne blive så fastlåste, at det er gavnligt med støtte og vejledning fra en professionel parterapeut.

 

I parterapien vil vi gå på opdagelse i bevidste og ubevidste forventninger og holdninger til parforholdet. Vi vil arbejde med kommunikation, problemløsning og ikke mindst omsorg og kærlighed.

Via samtaler og øvelser, åbnes op for indsigt og forståelse for hinandens forskelligheder og på den måde vil I komme tættere på hinanden.

-          I parterapi er der hverken skurke eller ofre. Der er mennesker som har en god grund til at handle og sige som de gør, og i terapien lærer I at formidle det på en konstruktiv måde, så I føler jer mødt og forstået.

-          I parterapi er terapeuten altid neutral og upartisk og vil aldrig holde med den ene part. Det er terapeutens opgave, at skabe et trygt rum hvor der er plads til, at vise sine inderste følelser.

 

I langt de fleste tilfælde vil jeres parforhold blive styrket og I  vil opnå en bedre forståelse for hinanden.
Nogle gange viser det sig gennem terapien, at I ikke længere har  lysten eller viljen til at fortsætte forholdet. I disse tilfælde handler det om, at forlade hinanden på en ordentlig og respektfuld måde, hvor ingen bliver taber.

Ved start opsætter vi sammen et mål for hvad I vil have ud af terapien og længden af hele behandlingsforløbet, vil være afhængig af dette. Typisk vil 2-8 gange være nok til en varig og holdbar løsning. En session varer ca. 1,5 time, og efter hver session laves en plan for hvad der skal arbejdes med hjemme. Interval ml. sessionerne varierer fra hver 14 dag til en gang om mdr.

Du kan enten ringe til os eller gå direkte til Kontakt og sende os en mail, og du vil blive kontaktet hurtigt